“L’escriptura creativa”, amb l’Estel Solé

#josócmemoryitu

– Ets actor i vols explorar el món de l’escriptura? No ets actor, però t’agrada escriure i no saps per on començar? Vols escriure i crear el teu projecte teatral?

Aquest Sant Jordi volem apropar-te al fascinant món de l’escriptura amb aquest curs que imparteix l’Estel Solé (“Animals de Companyia”, “Si no puc volar”, entre d’altres). El workshop es farà del 24 al 28 d’abril, d’11 a 13h, a Memory.

A través d’exercicis d’interpretació, improvisacions i recerca per diferents disciplines artístiques, l’alumne trobarà les eines per perdre la por a la pàgina en blanc i per activar els mecanismes que ens permeten crear personatges i històries. Aprofita aquesta oportunitat per crear la teva pròpia peça teatral.

Sobre l’Estel Solé

Dramaturga, actriu i poeta, en el camp de la poesia, l’any 2011 va guanyar el premi Amadeu Oller amb l’obra Dones que somiaven ser altres dones (Galerada, 2011). Si uneixes tots els punts (Galerada, 2013) és el seu segon llibre de poemes.

Va estudiar Humanitats als a UPF i s’interessà per la dramatúrgia. Es formà a l’Obrador Internacional de Dramatúrgia de la Sala Beckett amb diferents professors de reconegut prestigi entre els quals en destaquen Simon Stephens, Alfredo Sanzol, Rafael Spregelburd, David Plana o Carles Batlle.

Animals de companyia (2012), la seva primera obra de teatre com a autora, va passar de representar-se en cases particulars a fer una gira internacional per Amèrica Central (Guatemala, El Salvador, Santo Domingo i Mèxic). La peça, publicada per l’Editorial Comanegra, es va estrenar oficialment al Club Capitol de Barcelona on va estar a la cartellera durant més de sis mesos. Milers d’espectadors la van veure durant els tres anys que es va estar representant.

El maig del 2016 publica la seva primera novel·la, Si no puc volar  (Rosa dels Vents, 2016) que en l’actualitat ja compta amb una 3ra edició.

Com a actriu ha fet cinema, teatre i televisió. Destaca la seva feina a la sèrie La Riera de TV3 on va interpretar durant tres anys el paper de Marina. També ha treballat de col·laboradora en programes culturals de Catalunya Ràdio i la Cadena Ser i, mensualment, es poden llegir els seus articles al “Play”, el suplement de cultura del diari Ara.

 

 

Aquesta entrada ha estat publicada a Cursos.