Què és la Formació Integral Professional?

 

El FIP o Formació Integral Professional està format per quatre cursos d’aprenentatge tècnic i pràctiques escèniques que aporten a l’alumne/a les eines necessàries per esdevenir un actor o una actriu professional especialista en el gènere del teatre musical.

Una vegada finalitzats aquests quatre cursos, l’alumne/a rebrà diferents titulacions (Memory, Trinity College London i Estill Voice Training) que acreditaran els coneixements artístics adquirits i la formació professional rebuda.

Així doncs, amb aquesta formació, els/les alumnes aconsegueixen tots els recursos necessaris per iniciar una carrera escènica de qualitat i d’èxit.

Aquest recorregut va dirigit a totes aquelles persones, majors d’edat, que estimin el teatre i el teatre musical i vulguin  fer de la seva passió la seva professió; gent amb ganes de dedicar el temps necessari a una formació acadèmica artística que, finalment, farà realitat el seu somni.

Durant els quatre cursos, l’alumne/a circularà per diferents matèries, teòriques o pràctiques, de les següents disciplines: interpretació, cant, dansa, música i claqué; rebrà tots els coneixements i tots els recursos necessaris per convertir-se en un/a intèrpret professional complet, amb autonomia i amb un domini acurat de les cinc disciplines escèniques.

Dintre de la Formació Integral Professional, l’alumne serà examinat i acreditat en el marc europeu pel Trinity College London, en les disciplines de Music Theory i Music Performance (Cant i Piano).

Per a tots aquells alumnes de FIP que vulguin completar la seva formació capacitant-se en una tercera llengua, l’anglès, existeix la opció de DOBLE TITULACIÓ.

Els alumnes interessats hauran d’afegir un còmput extra d’hores lectives setmanals exclusivament en anglès. Com a entitat internacional, el Trinity College London acreditarà la professionalitat dels estudiants amb els diplomes ATCL i DTCL  en Musical Theatre reconeguts en el marc europeu i examinats durant el procés de formació.

Les persones interessades en fer la Formació Integral Professional en Teatre Musical hauran de fer unes proves de nivell individualitzades.  Amb aquestes proves el jurat, format per equip docent i equip directiu de l’escola, decidirà si l’alumne/a està en capacitat d’assumir el pla d’estudis previst en aquesta formació.

En cas qualsevol cas, Memory sempre prioritzarà en aconsellar al futur alumne/a quina és la millor formació pedagògica que pot fer dintre de l’oferta docent de l’escola.

Prèvia inscripció sempre recomanem una reunió personalitzada presencial o virtual amb l’equip gestor de l’escola.

A continuació, la matriculació per poder dur a terme les proves d’accés es fa mitjantçant correu electrònic a info@escolamemory.cat